blog

Zsírégetés a kezdetektől

2016.12.22 22:05

Első és a legfontosabb a megfelelő étrend kialakítása, mert e nélkül nem fog segíteni semmilyen zsírégető készítményt, nem fogsz lefogyni! Egy kis segítség,hogy eligazodj a zsírégetők világában! Mi a legjobb módszer a fogyáshoz? Melyik mire és mikor?

Mi a legjobb módszer a fogyáshoz? Melyik a legjobb, leghatékonyabb, zsírégető?

Első és a legfontosabb a megfelelő étrend kialakítása, mert e nélkül nem fog segíteni semmilyen zsírégető készítményt, nem fogsz lefogyni!

Minden jól megtervezett diéta alapja, hogy tisztában legyünk azzal, mekkora az a kalória-bevitel, aminél a testsúlyunk nem változik. Vegyünk egy példát. Egy 30 éves, 170 centi magas, 70 kilós, ülőmunkát végző, nem sportoló férfi testsúlya kb. napi 2000 kalória bevitele mellett marad változatlan – ez kb. 3 és fél Big Mac szendvicsnek felel meg.

FÉRFIAK ESETÉBEN

NŐK ESETÉBEN

1. LÉPÉS

1. LÉPÉS

Szorozd meg a testsúlyodat tízzel és adj hozzá 900-at!

Szorozd meg a testsúlyodat tízzel és adj hozzá 700-at!

testsúly (kg) x 10 + 900

testsúly (kg) x 10 + 700

2. LÉPÉS

2. LÉPÉS

Az így kapott összeget szorozd be

Az így kapott összeget szorozd be

• 1,2-del, ha ülőmunkát végzel

• 1,2-del, ha ülőmunkát végzel

(testsúly x 10 + 900) x 1,2

(testsúly x 10 + 700) x 1,2

• 1,4-del, ha közepes fizikai aktivitás jellemez

• 1,4-del, ha közepes fizikai aktivitás jellemez

(testsúly x 10 + 900) x 1,4

(testsúly x 10 + 700) x 1,4

• 1,8-del, nehéz fizikai munka esetén

• 1,8-del, nehéz fizikai munka esetén

(testsúly x 10 + 900) x 1,8

(testsúly x 10 + 700) x 1,8


Át kell alakítanod az étrendedet: iktasd ki az egyszerű szénhidrátokat, csökkentsd le a komplex Szénhidrátoké telített zsírok mennyiségét, valamint növeld meg a fehérje bevitelt. Több alkalommal egyél kevesebbet (min. 5-6 étkezés naponta) és igyál sokat (napi 4 liter folyadék), továbbá mozogj!

A következő fontos dolog, amivel tisztában kell lenni az, hogy csodák nincsenek a fogyás optimális üteme: havi 2-4 kiló (függ a testzsír tömegétől).

 

Mégis mennyit lehet fogyni a zsírégetőktől?

Önmagukban semennyit, mint mondtuk kell hozzá megfelelő étrend és rendszeres edzés, akkor viszont egy jó zsírégető kombinációval többet tudsz fogyni. Persze rendszeres mozgás , edzéstől is fogynál , de zsírégetővel gyorsabb, hatékonyabb és könnyebb.

Melyik mire jó?

CLA: A konjugált linolsav a vércukorszintet és a vér koleszterin szintjét csökkenti, valamint fokozza az anyagcserét. Megőrizni az izomtömeget a diéta alatt, és a zsírsejtek csökkenéséhez is hozzájárul.

Króm: A Króm fogyasztása segít elkerülni a nagy vércukorszint ingadozásokat, így az inzulincsúcsot is, amely az egyszerű cukrok, illetve a magas glikémiás indexű ételek fogyasztása után következik be. A krómnak köszönhetően a szervezet jóval kevesebbet raktároz el a feleslegből.

L-carnitine: A felszabaduló zsírok energiaként történő felhasználását ösztönző aminosav. Edzés előtt célszerű bevenni, így a testmozgás során rögtön felhasználod a felszabaduló zsírokat.

Termogenikus zsírégető: Ezek mindegyike az anyagcsere folyamatokat fokozza; megemeli a testhőmérsékletet és gyorsítja a pulzust, így több energiát (azaz kalóriát) használ fel a szervezet. A termogenikus zsírégető készítmények általában koffeint tartalmaznak. A termogenikus zsírégető reggel és koradélután fogyasztandó, étkezés előtt (este kerülendő, mert akadályozza a pihentető alvást).